Matilda Ernkrans och Kenneth Nilsson valda till partistyrelsen

Kenneth MatildaMatilda Ernkrans och Kenneth Nilsson valda till Socialdemokraternas partistyrelse

Matilda Ernkrans, distriktsordförande för S i Örebro län och riksdagsledamot och Kenneth Nilsson, vice distriktsordförande för S i Örebro län och kommunstyrelsens ordförande i Örebro valdes under tisdagen in i Socialdemokraternas partistyrelse. Socialdemokraternas partistyrelse består av representanter från hela Sverige och utgör, tillsammans med det verkställande utskottet, partiets högsta verkställande organ.

– Det är hedersamt uppdrag som jag går in i med ödmjukhet. Framför allt är det en viktig signal att Örebro har en stark roll i den nationella politiken. Jag tror att Örebro med sina erfarenheter av att vara en växande kommun med en stark arbetsmarknad och höga ambitioner för välfärdens utveckling har mycket att tillföra rikspolitiken. Vi i Örebro ska vara med och påverka hur Sverige drivs framåt, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

– Det är hedrande att få förnyat förtroende till socialdemokraternas partistyrelse. Vi behöver fortsätta att utveckla vårt parti och det hållbara samhällsbygget för jobben och välfärden. Från vårt eget län kan vi bidra med våra erfarenheter för att hålla ihop stad och land samt öka tryggheten i människors vardag, något som redan i flera fall också inspirerat nationell politik, säger Matilda Ernkrans (S) partidistriktsordförande samt riksdagsledamot för Örebro län.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s