Lindesbergsombud reflekterar över kongressbesluten

Vi är inne på den fjärde kongressdagen i Göteborg. Det här är Irja Gustafssons (Lindesberg) andra partikongress. Första gången Irja var på kongress var 2007 när Mona Sahlin valdes och är glad över att ha fått förtroendet att åka igen.

Vad har du för intryck av kongressen?
– Det finns ett stort samförstånd mellan ombuden. Vi står inför många utmaningar, men kongressen genomsyras av en vilja att hitta så bra lösningar som möjligt. Det har varit högt i tak i alla diskussioner och ministrarna har varit otroligt lyhörda, säger Irja Gustafsson ombud från Lindesberg.

Vad har varit bra under kongressen?
– Bollandet av idéer och bra samarbete mellan länen. Min filosofi är att jag alltid vi se möjligheter och hitta lösningar. När allt är som svårast och mörkast finns det en lösning att hitta. Den känslan har också andra ombud haft och viljan att lösa saker tillsammans är stark. Vi har ett bra utbyte mellan kommunerna och delar erfarenheter med varandra. Den inspirationen tar jag med mig i mitt fortsatta jobb i Lindesberg, avslutar Irja.

Vilka beslut tror du kommer påverka politiken i Lindesberg?
Det rör sig om tre beslut hittills. Det första är såklart mer pengar till välfärden, men det förutsätter att vi vinner valet. Då kommer vi kunna stärka äldreomsorgen, vården och tillgängligheten. Det andra är att vi nu har ett tydligare ställningstagande mot vinster i välfärden – det kan bli en debatt om att inte införa LOV i Lindesberg, säger Irja Gustafsson. Det tredje är att vi vill underlätta för småföretagare så att företagandet på landsbygden kan växa.

Hur skiljer sig den här kongressen från den du var på 2007?
– Den här har ett tydligare politiskt riktlinje. Det är kul att känna att man har varit med och format politiken tillsammans med delegationen och med de andra länen, avslutar Irja Gustafsson.

Irja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s