Bättre politik för studier efter gymnasiet

Socialdemokraterna vässar sin politik för eftergymnasiala studier och högre utbildning. Socialdemokraterna i Örebro län har drivit på för att alla människor, inklusive alla med någon intellektuell funktionsnedsättning, ska hitta utbildningar som passar dem.

 hanssonkatarina

        Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström meddelade kongressen att partiet ska jobba utifrån vår intention. Det glädjer mig och vi kommer fortsätta jobba med den här frågan, säger Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla.

Örebro läns ombud har drivit flera frågor som skulle betyda mycket för länets vuxenutbildning och kompetensförsörjning.

        Som jag ser det så har inte alla idag samma möjlighet till det livslånga lärandet. De flesta med någon typ av intellektuell funktionsnedsättning klarar av mycket, och med rätt utbildning så kan de gå vidare i jobb. På det sättet känna att de bidrar till det gemensamma och få uppleva en trygghet att ha en egen inkomst, säger Katarina Hansson

Ombuden har också uppmärksammat partistyrelsen på behovet av att det genomförs en förnyad satsning på lärcentra i landet och att det skapas fler utbildningsplatser på dessa. Partistyrelsen menar att arbetet för sådana lösningar ska fortsätta och detta tydliggörs i partiets riktlinjer, genom att det framgår att utbildningsmöjligheter ska finnas i hela landet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s